top of page

Uçak İçi (El Bagajı) Sıvı Kuralları

El bagajı dediğimiz aslında kabin boy bavulumuz. Uçağa el bagajı ile gireceksek toplam ağırlığın 8 kg.'ı geçmemesi gerekiyor. El bagajı ile seyahat etmek hem daha pratik, hem de çok daha ucuz. Tabii uçak içinde taşıyabileceğimiz eşyalarda illa ki kısıtlamalar oluyor. Bu kısıtlamalar kozmetik ürünlerde, içeceklerde, yani aklınıza gelebilecek tüm sıvı ürünlerde geçerli.

Kurallar:


1.El bagajınızda 100 ml.’den büyük bir kavanozda/şişede/tüpte krem, parfüm, deodorant, diş macunu, içecek, şampuan, saç kremi, makyaj ürünü taşıyamazsınız. Tüm ürünleriniz maksimum 100 ml. olmalı. Yoksa ürünlerinizin güvenlik tarafından çöpe atılışını izlersiniz, üstüne bir de bavulunuzun açılmasıyla vakit kaybetme stresi de cabası 


2.Tüm sıvılarınız tek bir kilitli poşet içerisinde ya da fermuarlı çanta içerisinde olmalıdır. Birçok ülke sıvıların (ülkemiz dâhil) fermuarlı makyaj çantası içerisinde olmasını kabul ederken, bazı Avrupa ülkelerinde kilitli poşet içerisinde olmaması sorun yaratıyor. O nedenle yurtdışı uçuşlarda kilitli poşet içerisine koyup kendimizi garantiye almak en güzeli. Unutmayın her yolcunun bir adet kilitli poşet taşıma hakkı var. Kilitli poşet nedir derseniz marketlerde satılan kilitli buzdolabı poşetlerinden bahsediyorum 


3.İstisna ürünler de var tabii ki. Mesela ilaçlarınız! Reçeteniz yanınızda olmak koşulu ile şuruplarınızı orijinal ambalajlarında uçağa sokabilirsiniz. Tabi bir de bebeğinizin maması  Eğer bebeğiniz ile seyahat ediyorsanız bebeğinizin uçakta kullanacağı kadar miktarda bebek mamasını el bagajınızda uçağa alabilirsiniz.


Öneri: Bence Watsons gibi mağazalarda satılan seyahat şişelerinden alın, en rahatı onlar  Kremlerinizi, losyonlarınızı, şampuanlarınızı onlara doldurup doldurup taşıyın. Üstüne de ayırt etmek için etiketlerinizi yapıştırdınız mı sizden iyisi yok!


Not: 100 ml.’den büyük şişeler içerisinde ne kadar sıvı olduğuna bakılmaksızın (yani içi boş bile olsa!) çöpe atılıyor. Bilginize :)


Bonus Bilgi: Aynı zamanda el bagajınızda cımbız, tırnak makası, törpü, jilet, bıçak gibi kesici aletler taşıyamayacağınızı unutmayın.


Kısıtlamaya dâhil maddeler: 100 ml.’den büyük su, şurup, içki dâhil her türlü içecek ve sıvı yiyecekler, kremler, losyonlar, yağlar (kozmetik yağlar dâhil), parfümler, maskara dahil her türlü makyaj malzemesi (katı halde olan rujlar hariç), jöleler ve spreyler (bir püskürtücü yardımıyla çok ince damlacıklar halinde püskürtülen sıvılar), tıraş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler, reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler, kontakt lens sıvıları, şampuanlar.

bottom of page