top of page

Yılbaşı İçin Seyahat Önerileri

Yeni yıla girmek hepimizin içini umutla, mutlulukla doldurur. Yeni hedefler koyarız kendimize ve mutluluğa, daha iyi bir dünyaya inanırız. Peki, yeni yılı nerede karşılamak, 1 Ocak tatilini nerede geçirmek istersiniz?


Prag

Büyüleyici ve gotik masal şehri Prag… Neden yeni yıla girmek için en doğru adreslerden biri olmasın? Hele ki noel ve yeni yıl için şehrin her yanı ışıl ışıl süslenip, noel marketleri kurulmuşken! :) Avrupa’daki birçok insanın yeni yıl kutlaması için uğrak noktası olan Prag, yılbaşını en hareketli kutlayan şehirlerden biri. Heykellerle dolu Charles Köprüsü’nün üstünde patlatılan havai fişeklerle geri sayım yapmak, o buz gibi soğuğa elinizdeki içki ile (noel pazarından aldığınız bir sıcak şarap da olabilir) dayanmak ve sokaklarda sevdiklerinizle dans etmek isterseniz hiç durmayın biletinizi alın! Kim bilir, belki yeşil periyi bile görebilirsiniz ;)


Paris

Ah mon amour! Romantik bir yılbaşına ne dersiniz? Champs-Elysees Bulvarı’nda ya da Eyfel Kulesi’nin olduğu meydanda şehirdeki ışık gösterilerini, havai fişekleri izleyerek, ışıl ışıl noel pazarlarının tadını çıkartarak yeni yıla coşkuyla girebilirsiniz. Bir öneri de yeni yıla Disneyland’de girmek olacak, yeni yıla özel yapacakları kutlamaları düşünürsek fazla tatlı ve eğlenceli bir başlangıç olabilir, benden söylemesi!


Belgrad

Gece hayatı ile ünlü, hep uygun fiyatlı tatil seçenekleri arasında gösterilen Belgrad’da yeni yılı karşılamak ister misiniz? Fazlasıyla soğuk olacağını önceden belirtelim, zira geçmiş 31 Aralık hava durumlarını incelediğimde -18, -19’lara kadar düştüğünü gördüm sıcaklığın! Sırp halkı ile birlikte yeni yıla girmek, ışıl ışıl sokaklarda içkinizle havai fişekleri izlemek ya da Belgrad’ın ünlü gece kulüplerinde eğlenerek yeni yılı karşılamak isterseniz, Belgrad yine uygun fiyatlı seçenekler arasında sizi bekliyor olacak :)


Dedeağaç

Araba ile 4,5 saat mesafedeki bu tatlı mı tatlı Yunan sahil kasabasında yeni yılı karşılamak ister misiniz? Hem de sirtaki eşliğinde eğlenceli bir tavernada! :) Bu küçük sahil kasabasında küçük bir noel marketi kuruluyor, hem çocuklar hem yetişkinler için türlü türlü oyunlar hazırlanıyor. Sıcak şarabınızı alıp karların tadını çıkarabileceğiniz uygun fiyatlı bir yeni yıl tatili sizi bekliyor.


Londra

Biri geçit töreni mi dedi? Alası Londra’da! Üstelik bir sürü şehirden ve farklı ülkeden dansçılar, müzisyenler ve akrobatları içeren bir törenden bahsediyorum :) En sevdiğiniz çizgi kahramanlarla, film karakterleri ile bu geçitte karşılaşmanız mümkün! Coşkuyla gerçekleştirilen, bol havai fişekli kutlamalarda yerinizi alabilir, yağışlı havaya rağmen yılbaşı gecesinin tadını çıkarabilirsiniz.


Milano

Ah Milano, Milano! Moda mı desek, alışveriş mi desek, mimari mi desek? Hepsinin birleşimi desek en iyisi! :) Milano Noel sebebiyle Aralık başından tüm sokaklarını süslemeye başlıyor, bu süsleri yeni yıla da taşıyor. İtalyanlar yeni yılı kutlamayı 6 Ocak’a kadar uzattığı için (Noel babaya benzeyen bir İtalyan dedenin çocuklara hediye bırakacağına inanılıyor bu tarihte) şehir uzunca bir süre ışıl ışıl kalıyor. Bu güzel şehirde Duomo Meydanı’nda verilen konserleri dinleyerek, eğlenerek ve havai fişek gösterilerini izleyerek ya da gösteri merkezindeki kutlamalarda buz pateni yaparak yeni yıla girebilirsiniz. Duomo Meydanı’nda olacaksanız akşam yemeğinizi önceden rezervasyon yaptırdığınız Giacomo Arengario 'da yiyebilirsiniz. Meydan kutlamaları ile ilgili önerim ise koca kalabalıkta eşyalarınıza sahip çıkmak, patlatılan çatapatlara dikkat etmeniz!


Sidney

Rotanızı biraz daha uzağa mı çevirdiniz? O zaman Sidney’e gitmeye ne dersiniz? Sydney Limanı’ndan meşhur ve görkemli (her sene televizyondan izlemeye alışkın olduğumuz) havai fişek gösterilerini izleyip, sabaha kadar süren eğlenceli partilerle yeni yılı karşılayabilirsiniz! Asıl farklı deneyim ise Avusturalya’nın yeni yılı yaz mevsiminde karşılıyor olması! Belki 1 Ocak’ta yüzmek istersiniz :)


New York

Biraz uzağa gitmeyi kabul ettiniz ve bütçenizi ayırdınız demek! Yılbaşında Amerika mı? Adeta rüya gibi! Rüyalar şehri New York'ta, Times Meydanı'ndaki kalabalığa karışıp (kalabalık derken en az 1 milyon insandan bahsediyorum!) coşkuyla sokak kutlamalarındaki yerinizi alarak yeni yılı karşılayabilirsiniz. Farklı farklı temalar ile birçok parti veriliyor, herkes kendine uygun bir kutlama buluyor. Söylemeliyim ki New York yılbaşının en görkemli ve eğlenceli kutlandığı şehirlerden biri. New York’un uzun yıllardan beri devam ettirdiği gelenek ise New Years Eve's Ball Drop adını verdikleri dev kristal topu geri sayım yaparken meydanın ortasına indirmeleri :) New York aynı zamanda hayvanat bahçesinde eve Central Park’ta da türlü türlü kutlamalara ev sahipliği yapıyor. Eminim ki aradığınız kutlama her nasıl ise kesinlikle bu şehirde mevcut :)


Herkese mutlu yıllar!

bottom of page